Welkom
Nieuws
Schilders-effect
Keukens Docpaint
Interieur
Projecten
Contact
Docpaint is geregistreerd als Erkend Leerbedrijf en is Deelnemer van de Bedrijfsmilieudienst
 

Keukens

Keukens

"De laklaag is het belangrijkste onderdeel van een superieure maatwerk design keuken."

De kunst van spuitwerk
"Een goede laklaag luistert zeer nauw". De bewerking van de ondergrond is cruciaal en één stofje in de spuitcabine maakt dat alles over moet. Ieder onderdeel wordt nauwgezet gecontroleerd. De kleinste ongerechtigheid is voor ons reden om alles over te doen. We hebben 2 medewerkers die fulltime bezig zijn met de nauwkeurige inspectie van alle onderdelen nadat deze uit de spuitcabine komen. Een goede laklaag bestaat altijd uit 2 componenten. Het verhardingsproces, dat twee weken duurt, is onomkeerbaar. Na dit proces is de lak niet langer oplosbaar in water en krijgen kringen en verkleuring geen kans meer.

Veel fabrieksmeubelen hebben een laklaag met slechts één component, zonder verharder. Iedere keer dat je daar met een nat doekje overheen gaat, neem je steeds een dun laagje lak mee. Daarnaast zie je dat al na een paar jaar verkleuring ontstaat. Een laklaag van DocPaint blijft zeker 10 jaar als nieuw! Als je het zo bekijkt is vakwerk helemaal niet duur!

Schilderseffect
Authenticeit zit hem ook in andere details. Wie in een oud landhuis woont wil meestal geen strak gespoten design keuken. Deze mensen houden van een nostalgische, landelijke sfeer. Voor dit soort keukens combineren wij het beste van twee werelden. Zo krijgt de keuken een look en feel alsof het geschilderd is én heeft het de kwaliteit van een 2 componentenlaag. Een subtiel onregelmatig schilderseffect verkrijgen we door de panelen vooraf te schilderen. Het schilderseffect is uitvoerbaar in zijdeglans en hoogglans.

 

Recente projecten

Recente projecten
  
Hoogglans wit gespoten
Whitewash gelakt
Zwart-Wit keuken zijdeglans