Kwaliteit - duurzaamheid
kennis en ervaring

Docpaint heeft een geavanceerd machinepark beschikbaar. Voor de geprofileerde delen hebben wij een speciale borstel machine staan. Deze machine slaat de vezel van het opruwende mdf eraf, waardoor de ondergrond een stuk rustiger wordt en het eindproduct een prachtig glad oppervlak krijgt. Dit is ook op de lange termijn terug te zien.

Voor de vlakke delen gebruiken wij een zogenaamde vlakschuurmachine. Deze machine kan tot een 100ste millimeter nauwkeurig schuren. De machine heeft een gesegmenteerde schoen die het object voorleest waardoor de banden, door middel van luchtdruk, de perfecte druk kunnen geven voor een prachtig vlak oppervlak.

De kopse kanten worden allemaal in de isolatie lak gespoten. Dit doen we om de zuiging van het open gefreesde mdf dicht te maken. Ook bij dit proces komt de vezel erg omhoog en zou het zonder slijpen onmogelijk zijn om het object glad te krijgen. Bij ons hebben we dan ook een kante-borstelmachine staan die de vezel eraf slaat, waarna het geheel in de vullende voorlak gespoten kan worden en afgeslepen word. Hiermee bereiken we een perfecte basis voor een aflak kleur.

Alle delen worden nog wel handmatig nagelopen. Een machine is snel en nauwkeurig maar een vakman moet nog wel de laatste controle uitvoeren. Deze controle wordt gedaan op zogenaamde slijp tafels. Deze tafels hebben een speciale afzuiging in het blad én op de slijp machines. Door deze techniek toe te passen, kunnen wij het stof dat vrij komt tijdens dit proces tot een minimum beperken. Naast dat we minder afkeur hebben door deze methodes toe te passen, doen we dit natuurlijk ook voor een gezonde werkomgeving van ons Docpaint team! 

Met ons Docpaint team spuiten tussen de 15 en 20 keukens en tot 250m2 interieurdelen per week. Mede door ons diverse klantenbestand blijven wij op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen als het gaat om keukens en interieurbouw.

Docpaint kan de producten in met diverse effecten opleveren. Hieronder een aantal van deze effecten.

 • Ultramat
 • Metaal lakken
 • Soft touch
 • Schilders effecten
 • Nana technologie
 • Marmer look
 • Watergedragen lakken
 • Leder look

Buiten deze laatste ontwikkelingen zijn de huidige effecten natuurlijk ook altijd leverbaar.

Elke klant is bij ons een bijzondere klant. Docpaint probeert altijd pro-actief mee te denken in vooral oplossingen en toepassingen.

De bedrijfsgrootte van Docpaint brengt veel voordelen met zich mee. Enorm flexibel, deadlines halen, constante kwaliteit leveren zijn enkele van onze pijlers. Aandacht voor elke klant vinden wij echt belangrijk. Docpaint "kent" zijn klanten en iedere opdracht wordt dan ook op gewenste manier behandeld.

Duurzaam ondernemen

Misschien een populaire term, maar Docpaint heeft door de jaren heen veel verbeterd als het gaat om duurzaamheid. Zo hebben wij onze bedrijfshal voorzien van LED verlichting. De slijp machines worden electrisch aangedreven omdat slijpmachines die via lucht worden aangedreven relatief veel meer energie verbruiken.

Onze vlakschuurmachine en de borstel schuurmachines geven een besparing van 37% in schuurmaterialen.

Alle ontvettingsmiddelen, schoonmaakmiddelen en lakken die toepasbaar zijn voor keukens en interieur gebruiken wij op waterbasis. Met de gefilterde lucht die vrij komt uit onze afzuiginstallaties verwarmen wij de hal.

Personeel

De continuïteit en de kwaliteit worden voor het grootste gedeelte bepaald door onze medewerkers. Werk je bij Docpaint dan

 • ben je meedenkend en pro-actief
 • heb je ervaring
 • heb je liefde voor het vak
 • heb je vooral plezier in je werk

Bij Docpaint hebben we personeelsleden die meer dan 20 jaar in dienst zijn. Samen met nog een groep collega's, waarvan enkele ook al langer dan 10 jaar bij ons werken, vormen we een hecht team. Nieuwe collega's worden dan ook omarmt en onze kennis delen we dan ook graag.

Wij vinden het dan ook erg belangrijk dat de Docpainters het naar hun zin hebben, door kunnen groeien en via opleidingen hun kennis kunnen bijspijkeren. De nieuwe trends worden via scholing bij de fabriek gegeven en de jeugdige Docpainters volgen de opleiding "industriële lak verwerking". Wij kunnen met trots zeggen dat wij erg tevreden zijn over het niveau en het kwalitatief hoogstaande level van onze Docpainters.

Transport

Het transport is een aparte tak van Docpaint. Hiervoor hebben wij 3 fitte vutters in ons team, die met veel enthousiasme in heel Nederland onze klanten beleveren.  Doordat onze chauffeurs niet in de productie meewerken, wordt er nooit een inbreuk gedaan op ons werkproces waardoor er geen stress ontstaat. De productie kan gewoon doorlopen en de producten welke we mogen behandelen, worden gehaald op het moment dat u dat aangeeft. Na productie worden ze uiteraard met de grootste zorg weer bij u afgeleverd.